Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kosmetické desatero

Základem kvalitní pleti je správná péče o pleť.

Vaše pleť může být jemná a svěží, jen když o ni dobře pečujete. Bez pravidelného, důkladného čištění šetrnými přípravky neproniknou do pleti výživné a hydratační látky, které se jí následně snažíme dodat.

Postup správného čištění:

  • odlíčení očních partií - speciálním přípravkem - večer, (Pokud byste použila pleťové mléko nebo vodu, řasy si polámete a mnoho vám jich vypadá.)
  • čištění obličejových partíí - pleťové mléko nebo gel, pěna - večer, (Mýdla mají tendenci pleť vysušovat, a proto je potřeba pleť odličovat ve dvou krocích – pleťovým mlékem, gelem či pěnou, které odstraní nečistoty, zbytky make-upu, nadbytečný kožní maz a prach, který na ní ulpěl za celý den.)
  • tonizace pleti - pleťová voda nebo tonikum - ráno a večer (Následuje po vyčištění pleti. Pleť je tak připravena pro nanesení krému, který pleť vyživuje a hydratuje.)
  • peeling - 1 x za čtrnáct dnů.

Peeling je kašovitá směs s prvky hrubších částic, která dokáže víc, než jen odstranit staré kožní buňky. Má za úkol podporu a urychlení procesu tvorby nových buněk, dokáže pleť důkladně vyčistit, zlepšuje její prokrvování a dokonale pleť připraví na další péči.

Výživa pokožky (pomocí krémů) je nevyhnutelná k udržení mladistvého a zdravého vzhledu. Obnovuje přirozené funkce pokožky, zamezuje vzniku vrásek, zabraňuje vysušení. Pokožka je pak velmi jemná, svěží a zářivá.

Pokud máte osvědčenou značku kosmetiky, která vám vyhovuje, nemusíte značku po určité době měnit. Vaše pleť se nikdy nestane odolná vůči vyživujícím složkám. U nás pracujeme s českou kosmetikou Ryor, která nabízí výběr z několik kosmetických řad. Vždy se najde to pravé pro vaše potřeby.

Odborníci nedoporučují kombinovat produkty různých značek. Každá značka vyvíjí svou kosmetiku v řadách, které obsahují jim typické látky. Jde o tzv. know-how. Je také možné, že by pleť mohla zareagovat negativně.

A nezapomeňte - ať je léto nebo zima a vás čeká běžný den, chraňte svou pleť krémy s UV filtry. Sluneční paprsky obsahují UV záření celoročně a vás mohou zastihnout kdykoli a kdekoli. Procházejí totiž i skrz mraky. Následkem nechráněné pleti je např. výskyt pigmentových skvrn.